Blev det glögg över i jul ??? Baka goda havrekakor med smak av glögg =)

Här är ett recept på goda knapriga glöggkakor till fikat.
 
INGREDIENSER: 40 stycken:
3 1/2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl farinsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl russin
175 g margarin
1 1/2 dl lättglögg
 
Gör så här: Blanda de torra ingredienserna och russin i en bunke. Smält margarinet, tillsätt glöggen och häll över i bunken. Rör om och låt det svälla i 15 minuter. Klicka ut kakor på bakpappersklädd plåt. Inte för nära då kakorna flyter ut något. Grädda i ugn 175o ca10 minuter.
 
Receptet kommer från Viktväktarna, ProPoints värde/kaka: 2
 
 

Kommentarer:

1 Helene:

En av mina vänner gjorde chokladbollar med glöggsmak ^^

Svar: Det låter gott.
Anette Johanson

Kommentera här: