Idag har jag varit på julmarknad, oj vad fina saker det fanns =)

 
Tänk vad fort tiden går, idag på Julmarknaden spelades det julmusik, nu börjar man förstå att det snart är jul igen.
 
Det fanns väldigt mycket julsaker, men också hemvävda mattor, båda de traditionella långa mattorna men även runda fina färgglada trasmattor. Perfekta då de går att ha i badrummet, de är ju tvättbara.
 
Jag hittade fina handdukar, hemvävda, så fina att ge bort till julklapp. Kramdjur i olika storlekar såldes för bara 20 kronor styck, fantastiskt. Det fanns även mycket hembakat, limpor, kakor och olika typer av godis.
 
Så det var inte svårt att spendera en del pengar på julmarknaden, vilken härlig dag !!!
 
Ha en underbar helg =)
 
 
 
 

Tänk efter före, Det sker i genomsnitt en viltolycka var 15.e minut på våra vägar.

Idag hade jag änglavakt, först hoppade det fram ett rådjur framför min bil. Av någon anleding tänkte jag att det kommer nog ett till. Så jag körde lite sakta...  och mycket riktigt, det hoppade upp ett till. Jag körde bara i 40 km då, så rådjuret bara smög förbi framför min bil. Pust.
 
Men jag mötte en bil och jag blinkade febrilt med ljusen, men han hann inte stanna utan det small rejält.
Rådjuret flög tillbaka till min sida och hamnade framför min bil.
 
Vi stannade bilarna båda två, föraren i den andra bilen var ok, men däremot inte bilen...
Ingen av oss kunde döda rådjuret, men en lastbil stannade och föraren där drog rådjuret åt sidan och var barmhärtig, han tog tag i rådjurets lidande.
 
Alla måste hjälpas åt för att minska detta. Som fordonsförare kan du bidra genom att bl.a. förbereda din resa, skaffa information och anpassa hastigheten till de vägsträckor där det är extra farligt.
 
Nationella Viltolycksrådet har tagit fram en App ”Viltolycka” som man gratis kan ladda ned till sin mobiltelefon. Har man aktiverat den så kan man bli varnad när man kör in i ett viltolycksdrabbat område.

Ett viktigt arbete med viltolyckor görs av eftersöksjägare. Deras arbete innebär att när ett larm kommit till Polisen om en viltolycka så skickas en eftersöksjägare från någon av jägarorganisationerna ut till olycksplatsen för att därifrån spåra viltet och avliva det om det är nödvändigt. På så sätt förkortas djurets lidande avsevärt. Trafikanterna måste därför markera platsen där sammanstötningen skedde. Detta gör man bäst genom att använda den s.k. viltolycksremsan som finns att få på närmaste bilprovning. Respektera eftersöksjägarens viktiga uppdrag att förkorta trafikskadat vilts lidande genom att sakta ner farten när du ser en eftersöksjägare i anslutning till vägområdet. 

 
Och du.... kör försiktigt =)
 

 

 

 

 

 
 

Ärliga svar på frågan - Hur mår du?

Ytterst få människor svarar ärligt på frågan: Hur mår du? Genom att titta folk i ögonen så kan man få reda på hur de verkligen mår, men av nån märklig anledning så svarar de flesta människor att de mår bra, men sen, när man har pratat med dem en stund, så kommer det fram både det ena och det andra.

Det verkar nästan som att det vore oartigt att svara "dåligt" på den frågan. Faktum är ju att massor med människor runt omkring oss mår dåligt, eller i alla fall "mindre bra". Kanske får man ett ärligare svar om man lägger en tydlig betoning på ordet MÅR. Men samtidigt så får man nog fråga sig, om man verkligen vill ha ett ärligt svar på den frågan, eller om man bara räknar med att den tillfrågade ska svara att han/hon mår bra... Det kan ju bli ganska omständigt och djupgående, och hur många gånger är man egentligen redo att agera amatörpsykolog? 

Jag har förmånen att ha underbara vänner, med dem kan jag vara "mig själv", ledsen, glad eller nånstans mittemellan....Och jag finns här för mina vänner också =). 

Var rädd om dina vänner =) 

Ha en underbar dag i det soliga fina vädret.