Pasta med kyckling och tomatsås
Spaghetti är alltid en hit. Inte bara är det enkelt och billigt, det är något som alla gillar. Men saker och ting bör göras så enkelt som möjligt, eller hur? Färdig pastasås är så mycket lättare än att göra såsen själv? I tidspress letar de flesta av oss efter snabba och enkla lösningar, förståeligt nog.
Men det tar så mycket längre tid att göra såsen själv? Nej, det gör inte det! Dessutom sparar du en hel del salt och andra onödiga tillsatser genom att göra såsen själv - och den hemgjord smakar hundra gånger bättre än den färdigköpta. Och dessutom så vet du vad som är i såsen när du gör den själv :)
Men det tar så mycket längre tid att göra såsen själv? Nej, det gör inte det! Dessutom sparar du en hel del salt och andra onödiga tillsatser genom att göra såsen själv - och den hemgjord smakar hundra gånger bättre än den färdigköpta. Och dessutom så vet du vad som är i såsen när du gör den själv :)
Här är mitt grundrecept, som kan kryddas på många olika sätt som hur du gillar det.
Till 3-4 portioner:
◾ 2 kycklingfiléer
◾ 1 burk tomater (som hackas grovt)
◾ 1 msk tomatpuré
◾ 2 morötter, skivade
◾ 2 tomater
◾ 1 liten lök
◾ 1 vitlöksklyfta
◾ Kryddor
◾ fullkornspasta
◾ 2 kycklingfiléer
◾ 1 burk tomater (som hackas grovt)
◾ 1 msk tomatpuré
◾ 2 morötter, skivade
◾ 2 tomater
◾ 1 liten lök
◾ 1 vitlöksklyfta
◾ Kryddor
◾ fullkornspasta
Koka morötterna medan du skär upp resten av grönsakerna och kycklingen i lagom stora bitar. Till exempel om du har små barn som inte är så förtjust i stora bitar av livsmedel kan vara bra att mosa morötterna. Jag har inte gjort det här, men då blir det en sås med en mjukare smak.
Koka kycklingen i en kastrull och när kycklingen närmar genomstekt, tillsätt lök, pressad vitlök och morötter.
Låter sjukt gott, får be min pojkvän laga det åt mig :D